Valborgsmässoafton.

Hade inte gjort upp några planer för valborg, jag har haft så mycket annat att tänka på, men igår frågade jag Erika om hon ville hitta på något och nu ringde hon så jag far dit ikväll och ser på film, jag får ändå inte dricka alkohol nu när jag ska bli fit for fight för sommar 2012 :)

Ha en bra valborg allihopa!

Only three weeks left!

Nu är det bara tre veckor och 4 dagar kvar till flyget tar mig till Norge. Känns konstigt att jag inte är nervös överhuvudtaget, jag brukar vanligtvis gruva mig flera veckor innan.

Ska börja skriva packningslistor, växla pengar, och lite dylikt! Snart händer det verkligen. Jag ska flytta utomlands! Awesome. Men det känns så overkligt än, jag har bott hela mitt liv i Sverige, och nu ska jag lämna Sverige för en sommar, jag som aldrig varit utomlands mer än en timme i hela mitt liv (Finland).

Men jag längtar massor, kommer bli helt underbart! :D

Sommar och sol och vi har kort tajt kjol och vi vill ha dig Markoolio. Fick den på hjärnan nu när jag började tänka på sommar! ;D Kommer bli helt amazing.

Grattis på födelsedagen <3

Grattis på födelsedagen finaste Anna <3 Idag skulle du ha blivit 21 år gammal. Trots detta är du fortfarande 19 år. Jag saknar dig till det oändliga, kommer inte finnas en dag utan att tankarna är hos dig. Om man bara kunde göra allting ogjort. Nu lever jag vidare på våra minnen, som jag aldrig kommer släppa taget om.

1 månad!

Idag är det precis en månad kvar tills jag beger mig mot nya trakter. Jag längtar till att få se någonting annat, bo i ett annat land. Men oj, vad jag kommer sakna min hund. Är lite orolig för hur han kommer ta det, det är liksom alltid varit jag och han, vill inte att han ska bli nedstämd och olycklig.

Utöver Norge så har jag gjort en tenta idag inom hållbar utveckling. Kändes lika bra som förra gången men den tentan fixade jag inte ändå så jag har inga förhoppningar denna gång så jag inte blir besviken. Men det är i allafall skönt att den är bortgjord nu! Var inte så svår som jag trodde den skulle vara, begreppet hållbar utveckling känns så stort!

Har börjat kolla vad jag ska ha med mig lite smått, sommarkläder då framförallt, för det kommer ändå inte användas innan då det fortfarande är för kallt här i Piteå!

Ha en bra helg alla! :)

Gör en bättre presentation av mig själv

Mitt namn är som sagt Daniella Bergman, jag är 21 år (född 1990) och jag kommer från den lilla staden Piteå, beläget i Norrbotten. Jag har fyra bröder, och jag är den yngsta i syskonskaran.

Det största intresset jag har haft här i livet har varit ridsport, vilket jag har sysslat med sedan jag var 8 år gammal. Jag har spelat fotboll också men det la jag på hyllan, trots att det är riktigt roligt! Nu har jag däremot insett att hästar inte är livet och att jag förmodligen inte kommer köpa en häst när jag är klar med skolan, som det var planerat. Jag har med stigande erfarenhet förstått att jag vill göra så mycket mer, köper jag en häst är jag fast vid den och kan inte göra så mycket mer, men jag har mer valfrihet och kan göra så mycket mer, resa, se världen, bara göra allting som faller in. Men - det kan förmodligen bli en häst senare när jag känner att jag är klar, men i dagsläget så säger jag nej.

Jag har gått tre år på Strömbackaskolan i Piteå, där jag tog studenten 2010. Där gick jag omvårdnadsprogrammet vilket betyder att jag är undersköterska. Men jag valde att byta riktning i livet och fortsatte istället att studera till förskollärare på universitetet i Luleå. Jag kommer att vara färdig januari 2014. Då får vi se vars livet kommer att leda mig, men förhoppningsvis till USA som au pair.

Just nu ser jag fram emot att resa till Norge, och vara där i en sommar. :)

Fråga om ni undrar över något, alltid roligt med kommentarer! :D

The Hunger Games!

Hade bara tänkt ha en lugn kväll hemma framför tv:n, men då ringde Erika så jag ska umgås med henne ikväll och vi ska på bio och se The Hunger Games och vi ska även ut och äta middag :) Det blir nog en trevlig kväll! Måste umgås med alla underbara människor så mycket jag kan när jag ändå är hemma i Sverige :)

Nu är hon på väg hit så jag ska fixa mig ytterligare lite till, sedan är jag fit for fight för ikväll!

Hoppas alla får en bra kväll! :)

Planering

Har inte hunnit börja planera än, känns som att det är för långt bort för det, men det är ändå bara mindre än 6 veckor kvar. Hur som helst så funderar jag på om jag ska ta med mig några presenter till barnen, men i och med att jag endast ska till Norge och det påminner så mycket om Sverige är det inte lätt att veta vad man ska ta med. Hade familjen varit i USA hade det nog varit betydligt lättare.

Har ni några tips på vad man kan köpa till norska barn? :)

Flyget bokat!

Nu är flygresan bokad så den 27:e maj landar jag i Oslo. Mellanlandar i Stockholm i 70 minuter innan jag kliver på flyget som inom 55 minuter tar mig till Oslo! :)

Nu är det bara att förbereda sig psykiskt, skriva packningslistor om några veckor och veta vad jag ska ha med mig. Även växla pengar från svenska kronor till norska kronor. Ser fram emot detta! :)

Kommentera gärna, då blir man glad! :)

Ha en bra dag!

Varför vill jag åka som au pair?

Egentligen är svaret ganska enkelt. Det är så att jag endast varit i Finland men har de senaste åren velat se mer av världen och blivit intresserad av att resa och se lite nya miljöer än vad som finns här hemma i Sverige. Och efter att en bekant åkte iväg som au pair förra sommaren blev jag sugen på att också fara iväg och göra någonting annat.

Jag anmälde mig som au pair på privata sidor på internet och fick lite förfrågningar från bland annat USA, Italien, England och Norge. Genom en av dessa sidor kom jag i kontakt med en svensk kvinna bosatt i Norge, aupairnorge.no, och det blev så att jag skickade in min ansökan dit och då matchar hon en med passande familjer och fick då kontakt med en familj strax utanför Oslo som var intresserad. Däremot trodde jag inte att det skulle bli någonting av det, för att de ville ha en au pair i slutet av april, början av maj, men då är inte jag tillgänglig då jag fortfarande går skola.

Mamman ringde mig ändå och vi har pratats vid 2 gånger på telefon, vid andra samtalet bestämdes det att hon skulle skriva kontrakt och skicka över det till mig och på den vägen är det. Jag har nu fixat allting här hemma i Sverige så att jag fick tillstånd av skolan att göra en examinationsuppgift på plats i Norge, och det har löst sig.

Idag är det endast att skriva på kontraktet och skicka över det till familjen i Norge, boka flygbiljett dit den 27:e maj, en söndag. Det betyder att jag far hemifrån om endast 40 dagar. Efter allt det är fixat återstår att köpa nödvändiga saker att ta med sig, och slutligen packa.

Jag har inte hunnit bli nervös, det enda som jag kommer vara nervös över är att hitta flyget och allt det praktiska på flygplatsen, speciellt då vid mellanlandningen i Stockholm och sen slutligen på Gardemoen, Oslo. Men givetvis kommer det vara nervöst att träffa familjen, men jag tror att det kommer gå galant.

Är det något ni vill fråga eller undrar över - tveka inte att fråga! :)

Första inlägget! :)

Hej och välkommen hit! :)

Har gjort en ny header, kommer komma en bättre senare då jag lärt mig mer om photoshop men tills vidare så får denna duga.

Jag heter då som sagt Daniella och är 21 år från Piteå. Anledningen till att jag startade denna var för att jag kommer åka till Norge, Oslo den 27:e maj för att jobba som au pair i ca 2 månader. Jag vill ge alla en möjlighet att läsa om livet i vårat grannland och om intresse finns förberedelserna från ansökan till dagen jag reser dit.

Och är det någon som kan hjälpa mig med headern är jag evinnerligt tacksam, tar emot alla tips! :)

/ Daniella

Välkommen till min nya blogg!

RSS 2.0