Hemresa bokad! There is no place like home

Japp, min värdpappa bokade en resa hem nu den 25:e juni, så jag är alltså hemma i älskade Sverige igen om 3 veckor och 4 dagar. Helt galet! Jag trivs superbra här, men det finns absolut inget bättre än att komma hem! Egen säng, egna rutiner, sitt egna hus, egen mat, och framförallt; min hund! Finns ingen jag saknar så mycket som honom <3

Även fast jag trivs här så längtar jag! :D

22 dagar kvar

Såhär ser mina dagar ut

Nu har jag jobbat klart för idag, detta är seriöst lindrigaste jobbet jag har haft.

Jag börjar dagen med att:

* Klä på sig själv, borsta tänderna, bädda sängen, fixa klart rummet så det ser representabelt ut.
* Efter det går jag upp och fixar barnens matsäck som består av en macka var, plus en halv frukt, till det vatten så får de vatten och äppeljuice. Norges barn får ingen lunch i skole/barnehage.
* Förbereder också deras frukost där ena barnet vill ha cheerios och mjölk, medan den yngste vill ha gröt och banan i.
* Diskar undan efter barnen och låter de se på TV en stund.
* Kring 07.45 skjutsar jag barnen till barnehage respektive skole. Sedan är jag ledig fram till 15.15 då jag kör iväg och hämtar barnen.
* Diskar matlådorna, gör läxor med den äldsta och sedan aktiverar jag barnen fram till middag och sedan slutar jag.

Varje fredag skall jag städa mitt rum, barnens rum och toaletten. Men imorgon behövde jag endast ta badrummet, men ska även dammsuga mitt rum! :)

Så det är väldigt slappt det här! :) I helgen ska jag nog utforska Oslo själv. Tar bussen in till stan och kollar runt på egen hand. Det ska nog inte vara några problem. Hittar jag sedan inte tillbaka till terminalen får jag fråga någon jag möter. Great! :D Nästa helg är jag i Danmark så då hinner jag inte.


It is time like this it is so hard!

Hade hoppats att du hade kunnat se detta Anna, se att jag vågat testa mina vingar och lämna Sverige. Jag vet att du hade varit stolt över mig och att du hade varit glad för min skull. Du peppade alltid mig till att göra det som jag själv inte trodde att jag skulle våga göra. Jag saknar dig så mycket Anna, jag blev så glad när du stöttade mig och gav mig en tro på mig själv. Därför vet jag att du hade varit stolt över mig nu, när jag äntligen vågade hoppa och ge mig ut i världen, lämna mitt trygga Sverige.

Du gav så mycket av dig själv, och det är därför du fick så många människor med dig. Jag vill inte förstå att du är borta och att jag aldrig mer kommer få prata med dig. Det är så tragiskt och jobbigt varenda gång man hälsar på dig, utan att få någon som helst respons.

Vart jag mig än i världen vänder, kommer du alltid finnas bakom mig. Det spelar ingen roll om jag är i USA, på andra sidan jorden, eller hemma i Sverige. Och det spelar ingen roll att jag blir äldre och äldre för jag kommer alltid minnas dig.

You are the worlds greatest, you are the little bit of hope, I can feel it. You are the star up in the sky.

Det är tyngst för de människor som blir lämnad kvar. Jag älskar dig!

Onsdag

Har just tagit en promenad runt kvarteret, jag gick inte så långt, mer bara för att utforska Norge ytterligare. Men det är nog den jobbigaste promenaden jag tagit, med tanke på att det är BARA uppförsbacke, knappt så att jag orkade gå uppför trappen till huset. Haha! :)

Nu sitter jag och har det lugnt fram till jag ska hämta den minsta om 3 timmar, ungefär. Väntar nu på att vi ska börja skriva på våran rapport som ska vara klar om några dagar. Älskar känslan av att ha sommarlov! :) Och att jag klarat ytterligare ett år på utbildningen, nu har jag bara 3 terminer kvar :)

Ha en bra dag! :)

My second day here

Nu har jag varit här sedan i förrgår och jag trivs jättebra. Barnen är hur gulliga som helst och huset är gigantiskt. Barnehage var stängt idag så jag har varit med den yngsta hela dagen. Det har gått jättebra! :)

 
Det här är utsikten från huset, hur vackert?


Kallax Airport

Nu sitter jag på Kallax Airport och väntar på planet som lämnar 11.10 :) Allt har gått jättebra och jag är fortfarande inte nervös - det jag är nervös över är om pojkarna och familjen inte gillar mig men det tror jag inte ska vara några problem - får man hoppas! :) Jag hoppas att jag kommer trivas med min nya familj och att jag trivs i Norge.
Ska umgås med familjen ikväll så vet inte om jag uppdaterar något mer idag. Imorgon börjar jag jobba :)

Min bästa vän

Först nu det har gått upp att jag ska fara, allt är packat och fixat. Har just gått sista promenaden för min del med den jag älskar allra mest, min hund. Och inser att jag kommer vara utan honom i en månad. Älskade bästa vän! <3

Den relationen vi två har är oslagbar, och jag vill inte på något sätt att han är den som tar störst stryk av det här. Svårt är det också när han inte förstår, jag älskar dig mer än du någonsin kan ana. Jag kan gå genom eld för att få vara med dig.

Jag älskar honom oavsett var i världen jag befinner mig, världens finaste hund! <3

Jag älskar dig mer än ord kan förklara.

I'm the worlds greatest

Imorgon är det äntligen dags, jag lämnar mitt trygga Sverige för ett liv i en okänd miljö. Jag tror detta är någonting jag behöver av så många olika anledningar, jag behöver växa ännu mer som människa och känna att jag kan lika mycket som alla andra. Jag vill visa alla som någonsin har tvivlat på mig att jag kan, jag är inte mer värdelös bara för att jag inte har haft samma förutsättningar som andra.
Hemma i Piteå känner jag mig så låst och här inser jag mina begränsningar och vet att jag inte kan utvecklas som människa så mycket som jag känner att jag behöver göra. Och det är därför jag lämnar Sverige bakom mig för ett tag och far iväg. Allt för att jag ska kunna bli vuxen på riktigt och bevisa för mig att jag kan.

Jag är glad att jag har de förutsättningarna att jag kan göra detta, jag är fortfarande ung och har alla förutsättningar i världen att göra detta här och nu. Detta kommer göra mig till en bättre pedagog, som inte bara visar intresse för barnen och deras behov, utan även för alla vuxna jag möter. Det är det som kommer göra mig till en vuxen som kan vara på samma stadie som dem, än är jag bara en ungdom som söker vars i livet jag är och vars jag står och vars jag vill vara.

Detta får avsluta mitt inlägg hemma i Sverige, så hörs vi när jag är i Norge. Förhoppningvis kommer jag hem som en ny Daniella - som har bevisat att allt är möjligt, oavsett uppväxt! :)

Imorgon är min sista hela dag hemma!

Idag har jag haft min sista praktikdag och kan säga att det är skönt att lägga den bakom sig, trots att jag har trivts väldigt bra! :) Jag har dock haft så mycket fokus på Norge att jag inte riktigt varit aktiv, och imorgon blir det fullt ös för att förbereda allt inför söndagens äventyr.

Jag ska städa mitt rum så det är rent i sommar, jag ska packa det absolut sista och se vad jag ska ha med mig och hur mycket av varje. Annars är allt fixat, passet är ordnat, jag har med mig mitt körkort, bankkort, norska pengar, och en hel drös med kläder.

Tror den här sommaren kan bli riktigt bra, om jag trivs i Norge vill säga! :) Men det tror och hoppas jag att jag kommer göra, så jag slipper komma hem för tidigt.

Vet inte om jag kommer skriva något mer innan jag är framme i Oslo, men lär garanterat skriva ett måndagkväll då jag får tid!

Imorgon hejar vi på Sverige i Eurovision, eller hur?! :D

Just 4 days left! :)

Idag hämtade jag ut mitt pass, så nu är garanterat allt fixat inför söndag! :) Blir att packa allt klart på fredag eller lördag för då kan jag packa ner allt, vilket jag inte kan göra nu då jag fortfarande har praktik.

4 dagar kvar!

Summer :)

Kan man säga annat än att man älskar sommaren? :) Har varit ca 20 grader i Piteå idag, och jag har endast gått i leggings och tröja ute, när jag var ute med barnen på eftermiddagen, jag gick ut 13.30 och var ute tills jag for hem 17.30! :) Galet skönt!

Nu är det bara 3 dagar av praktiken och 5 dagar till flyget går. I Oslo är det mer sommar än här hemma och jag älskar det!!

Ärligt talat, jag kan inte förstå att jag ska utanför Sverige, om än det bara är till Norge. Jag har som aldrig sett någonting annat än Sverige och Finland, och då talar vi 2 minuter från gränsen. Nu är det nära!! :D

1 vecka!

Nu är det en vecka kvar till avfärd! Har inte hunnit bli nervös ännu, men det kommer nog komma närmare söndagen. Kan inte förstå att det bara är en vecka kvar. :)

Jag längtar! ;D 14.35 är jag framme i Norge, så den här tiden nästa vecka sitter jag hos min värdfamilj! :)

Danmark, Legoland 8-11 juni

Familjen frågade idag om jag ville följa med till Danmark och legoland i Juni och självklart sa jag ja, jag har aldrig varit där så det tackar jag inte nej till! :)

Blir jätteroligt! :)

Tiden bara skjuter iväg! Snart är jag i Oslo!

Nu börjar det verkligen dra ihop sig, endast 17 dagar kvar! Nu börjar nervositeten dyka upp, men inte för att träffa familjen (ännu) utan att hitta rätt på Arlanda och sen Gardermoen. Tur att de på Arlanda i allafall talar samma språk som jag..En fördel!

Men jag har så mycket att tänka på nu med Norge, plus att jag började min praktik igår med 1-2 åringar, och en redovisning som ska göras, PLUS att jag har en tenta att skriva på onsdag. Min hjärna går på högvarv!

Imorgon börjar jag 7.30 och jobbar till 15.00, sedan är det ÄNTLIGEN helg! Och bara 7 dagar kvar på min praktik! :) Hallelujah!

Saturday!

Idag önskar jag att jag bodde var som helst men inte i norra Sverige, inte Piteå. Det har varit snöstorm här hela dagen, man tappar all energi, och man är tacksam att man inte behöver vistas ute.

Jag ska spendera kvällen med Erika, börjar bli vanligt. Vi ska äta tacos och fortsätta se GW! :)

22 dagar kvar!

Packningslista

Har haft en underbar vecka, det har varit så underbart väder här i Piteå! :) Då kan man inte annat än att njuta, har inte alls mycket snö kvar på gården. Lovely. Var hos Erika igår och såg fortsättningen på Ghost Whisperer med Jennifer Love Hewitt, sjukt bra! :) Var hemma kring 01.00 inatt!

Det betyder också att avfärdsdatumet närmar sig med stormsteg, om 23 dagar bär det iväg! Har börjat se vad jag ska packa ner, och se hur mycket väskan kommer väga. Det är en hel del som ska med!

Handbagage

*Börs med legitimation, körkort, bankkort.
*Flygbiljetter
*Mobil + laddare
*Datorladdare
*Kamera + laddare
*Böcker
*Åksjuketabletter

Bagage

*Tröjor
*T-shirts
*Tunikor
*Jeans
*Träningsbyxor
*Shorts
*Leggings
*Strumpor
*Trosor
*BH
*Mjukisbyxor
*Skor
*Träningsskor

Hygien

*Schampo, torrschampo
*Balsam
*Duschcremé
*Rondeller
*Hårborste
*Deodorant
*Tandborste + tandkräm
*Bodylotion
*Solskyddsfaktor
*Rakapparat
*Smärstillande
*Tamponger/bindor

Ser lite ut, men det är så mycket och sedan är det ju flera stycken av en del saker, klädesplagg osv.

Fest innan Norge.

Det blir fest den 19:e maj och eventuellt nästa vecka, Den 19:e maj ska vi sitta ute och festa om det är bra väder, tänkte typ södra hamn! :) Myyyys. Vill göra det innan jag far till Norge, leva livet ju! ;)



1 maj

Ja, tänk att det redan är första maj! :) Hade en bra valborgsmässoafton även om jag hade velat festa också! ;) Men det blir nog fest nästa helg!

Har varit ute på en riktig långpromenad på drygt 2h och ser att gräset börjar bli grönt på många ställen, hallelujah!

26 dagar kvar till Oslo! :)
RSS 2.0