Sverige

Nu är jag hemma i Sverige igen, resan hem gick superfint förutom att båda planen var försenade, så jag var inte framme i Luleå förrän 19.30 efter att ha suttit en timme i Stockholm och fyra timmar på Oslo flygplats. Tekniska fel och ett bagage som checkats in utan någon ägare som dök upp.
 
Men nu är jag hemma igen och det har aldrig varit så underbart att vara i Piteå som nu! :) Min hund var helt överlycklig och visste inte vad han skulle ta sig till på Kallax. Det var ett kärt återseende från båda håll kan jag säga! Tog en lång kvällspromenad med honom sent igår kväll och han har nog aldrig sprungit så mycket som då, helt överrymd av glädje!
 
Om drygt en timme rullar bilen till stallet där jag ska hämta upp Salma och Isabella, sedan ska jag äntligen få rida Corny igen!! ;D Vi kör på cavaletti och hoppning idag!

Slut på denna blogg

Jag kommer inte att uppdatera denna blogg något mer, med tanke på att det är en blogg för mitt au pair-liv, och nu när jag reser hem är det ingen mening med att fortsätta uppdatera.

Jag har haft en bra månad här, med världens gulligaste ungar, och det kom tårar när barnen for för 4 timmar sedan. Jag saknar dom redan!

Tack för att ni följt mig på min resa till vårat grannland! :)

Jag är redo för att åka hem!

Ja, så är det! Jag har nu packat ner alla mina kläder, alla mina tillbehör såsom mobilladdare, kamera, allt som jag inte kommer använda nå mer innan imorgon. Det enda som nu saknas är schampo, balsam, lotion och sådant som används en gång till innan jag kan packa ner det + då datorn! Så nu känns det verkligen att jag åker hem imorgon. Jag har pratat med mina föräldrar och kändes så fel när de sa "vi syns imorgon", jag förstår att jag ska åka hem men jag har längtat så i 2 veckors tid nu, sedan vi kom hem från Danmark för två veckor sedan idag, och inser nu att jag verkligen ska hem! Ska bli helt underbart.
 
31 timmar kvar!
 
Nu har pojkarna farit, och det blev mer ledsamt än jag trodde. Hann ta en massa bilder på dem, och inser hur mycket jag kommer sakna mina fina. Nu är det så tyst i huset att det är skrämmande, inga små barn som springer runt och är arga, ledsna, busiga, glada. Saknad!

Only 46 hours left!

Mina värdföräldrar har gäster så jag har passat barnen ikväll och har precis lagt dem för natten. Nu är jag ensam nere medan de är uppe, de har gjort en marängtårta som jag såå gärna skulle vilja smaka av ;) Får hålla mig i närheten, sådant kan man absolut inte tacka nej till! ;D
 
Och nu är det mindre än 2 dygn kvar tills jag landar i Luleå och först och främst får se min älskade hund igen, shit alltså! 46 timmar kvar!

Min midsommar

Jag och barnen åt som sagt pizza som midsommarmat medan de övriga vuxna åt sill och potatis, traditionell svensk midsommarmat. Vi tog även varsin nubbe och sjöng "Helan går" - trevligt folk var det och det har varit en helt okej midsommar! Avslutade med jordgubbar och grädde, sjukt gott! :)
 
Fick ont i huvudet dock så jag gick ner till mitt rum och här ligger jag nu. Pratar med Emma på facebook och tar det endast lugnt. Inser att det närmar sig hemgång mer och mer nu! ;D 69 h kvar!

Midsommar 2012

Min midsommar spenderas hemma hos familjen med barnens farmor (I guess), Pernillas syster Paula och hennes make Magnus. Det är väl inte så jag vanligtvis skulle spendera en midsommarafton, hade gärna festat med vänner hemma men detta duger bra, jag har ju inte så mycket val! ;)

Jag äter inte sill så jag kommer äta pizza till midsommarmat, det låter väl gott haha? :) Betydligt godare än sill i allafall!

Ha en bra midsommar hemma i Sverige! :)

Sista dagen

Idag är det sista dagen jag jobbar här så lördag söndag kommer endast vara dagar då jag väntar på att få komma hem. Jag har tänkt ta tåget som går kring 11.00 på måndag så jag lämnar familjen måndag förmiddag och påbörjar min långa resa hem. Mellanlandning i Stockholm 2.30 h så därför tar det längre tid innan jag slutligen landar i bästa Norrland! :) 
 
Idag består dagen av plugg och lite fix av vår rapport som fick en komplettering. Jag är på god väg och det känns bättre denna gång. Jag gör bort den nu för när jag kommer hem vill jag ha sommarlov. Och när den ska lämnas in i augusti ska mitt fokus ligga på tentan.
 
82 timmar kvar tills jag är hemma! :)
 

Simon <3

 
Idag har Simon 24 år gammal fått somna in. Han var den jag startade min tävlingskarriär med och har honom att tacka för mycket, för att jag fick upp intresset för träning och tävling. Jag startade min första tävling med honom, året var 2003 och jag var 12 år gammal och han var 15 år. Jag missade att göra en volt i galoppen men vi landade på 152 poäng och fick en tredjeplacering. Det var mitt första ärevarv och det är någonting som jag aldrig kommer att glömma. Han la grunden för den ryttaren jag är idag och mitt fortsatta dressyrintresse. Han var inte den ultimata dressyrponnyn men vi lyckades på något sätt ändå. Vem vet, jag kanske inte hade stått här idag om det inte varit för honom.
 
Tack Simon för att du på många sätt förgyllde min barndom och gjorde den extra bra. Du var min första kamrat på tävlingsbanorna och jag hade inte kunnat önska mig en bättre förstaponny. Jag hoppas att du nu springer på de gröna ängarna och lever det liv som du förtjänar, efter allt du har gjort och alla dessa barn (däribland mig) som du har lärt rida. Kommer aldrig glömma det gånger då man har haft med dig på gymkhana och sett en sådan otroligt taggad ponny som flera personer var tvungen att hålla i för att vi barn skulle kunna hoppa upp på, annars hade du nog sprungit banan själv, så roligt tyckte du det var. Och alla dessa gånger du KLÄTTRAT ut från hagen, ben för ben. Jag har aldrig sett en häst rymma på det sättet, flera gånger per dag. Du hade bestämt dig, du skulle ut från hagen, även om du var tvungen att klättra ut, på det sättet du gjorde. De minnena gör min dag.
 
Tack Simon, du är guldvärd. Min fina ponny. Vila i frid. 1988-2012

Lista x2

Tidsinställt inlägg.
 
Dag 11 – Det här klarar jag mig inte utan
Diverse hudcremér, nässpray, mina djur, piteå, en bra bok, mina vänner och familj, osv.
 
Dag 12 – I min handväska
 
Pennor, börs, pengar, anteckningsblock, skolböcker, osv.

Dag 13 – Dagens tankar
 
Fortfarande omringas jag av längtan hem! Vore galet underbart om det vore måndag imorgon. Men inser att 5 dagar kommer gå fort, då dagarna mellan fredag-tisdag gått sjukt fort! Snart hemma <3

Dag 14 – Vad är meningen med livet?
 
Meningen med livet är att göra det man tycker är roligt, och försöka att leva livet utan begränsningar. Livet blir så mycket roligare om man ser på det med glada och nyfikna ögon.

Dag 15 – Detta är jag beroende av
 
Nässpray!

Dag 16 – Det mysigaste jag vet
 
Är bland annat att se en bra film med godis en dag då det regnar och åska. Då är mysfaktorn som högst! Eller att spendera en sen kväll barbacka på din bästa vän, det gjorde jag förra året en sommardag kring 21-22.00 och det var så mysigt! :) Bara han och jag.

Dag 17 – Min favoritplats
 
Stallet!

Dag 18 – Mina framtidsplaner
 
Jobba som förskollärare, bo i Sverige, resa till USA. Skaffa familj. Leva livet precis som jag vill!

Dag 19 – Det här ångrar jag
 
Jag ångrar åren 2003-2006, högstadietiden.

Dag 20 – Detta vill jag göra innan jag dör
 
Se världen!

Dag 21 – Butiker jag handlar i
 
H&M, Cubus, GinaTricot, Lindex, Hööks, Din Sko, osv.

Dag 22 – Det här upprör mig
 
Djurförsök och hur vi ignorerar det faktum om miljöförstöring!

Dag 23 – Det här får mig att må bättre
 
Att umgås med de jag gillar bäst, att va med min hund eller en dag i stallet!

Dag 24 – Detta attraheras jag av
 
Ögonen hos killar, så fint! :)

Dag 25 – Mina rädslor
 
Att dö, och spindlar, getingar. Huvva.

Dag 26 – Länder jag har varit i
 
Norge, Danmark, Finland och Sverige.

Dag 27 – Min favoritårstid
 
Alla egentligen, men vår och sommar.

Dag 28 – Det här saknar jag
Gymnasietiden, min bortgångna hund Filip, och nu när jag är i Norge Viktor, min familj och mina vänner!
 
Dag 29 – Min musiksmak
 
Allätare.

Dag 30 – Den här månaden
Har jag bott i Norge, men reser nu äntligen hem till Sverige igen!! :)
 

Lista

Dag 01 – Om mig
 
Den 3:e november 1990 föddes det en flicka på Piteå BB som fick namnet Anna Doris Daniella Helena, den flickan var alltså jag. Jag föddes in i en stor familj, mest då på pappas sida och fick 4 bröder vid inträdet till livet. Efter det har livet rullat på och jag har idag hunnit bli 21 år. På mammas sida är jag delvis finsk men ser mig själv som svensk rakt igenom då jag inte har några som helst band med den finska sidan och aldrig haft, kan bara fåtal ord på finska. Genom mitt långa (korta) liv har jag spelat fotboll med pif flickor f. 90, jag har ridit sedan 99, och haft 2 egna hästar med min farbror. Djur har jag haft hela mitt liv såsom fåglar, katter, hundar, kaniner, och har idag en hund, Viktor! :) Min ögonsten i livet!
Tog studenten från omvårdnadsprogrammet 2010 och studerar just nu till förskollärare i Luleå, färdig januari 2014. Bor för tillfället i Oslo, Norge men flyttlasset går hemåt på måndag!

Dag 02 – Min första kärlek
 
Kärlek kan man känna mer eller mindre, men den största kärleken jag känt var till K som jag träffade 2010. Känslan jag fick då känner jag än idag, och jag vet att det var från båda sidor, men av olika anledningar blev det inte mer, även fast båda kände likadant.

Dag 03 – Min familj
 
Jag har 2 föräldrar, 4 syskon och 1 hund. Och en stor släkt! :)
 

Dag 04 – min bästavän
 
Hon jag umgås absolut mest med heter Erika. Vi har gemensamma intressen och umgås i princip varje vecka.

Dag 05 – Vad är kärlek?
 
Det är stort, och jag orkar inte beskriva det. Jag vet känslan jag hade med K, och behåller den! :)

Dag 06 – Dehära åt jag idag
 
Flingor med macka till frukost, och lunch. Och lax, potatis till middag.

Dag 07 – Min dag
 
Har börjat förbereda min hemfärd så har städat rummet, bara dammtorkning som saknas. Har packat ner det som jag inte längre kommer använda och tvättat alla sängkläder. Känns att det börjar närma sig! :)

Dag 08 – Mitt favoritcafé
 
Kvartersbageriet Piteå! Så mysigt och gott fika också! =)

Dag 09 – Tio saker ni inte visste om mig
 
1. Släkt med kaptenen i Rederiet, Erika Höghede.
2. Varit med i italiensk reklamfilm som barn.
3. Stort födelsemärke på ena benet
4. Försöker söka reda på min amerikanska släkt, tremänningar osv.
5. Var allergisk mot mjölk som barn, men ej längre.
6. När jag var barn så fick jag kramper under sömnen ett fåtal gånger, och gjorde stora undersökningar för att hitta felet, bland annat fick jag vara vaken en hel natt för att göra en undersökning dagen efter. Det skulle växa bort och det gjorde det också.
7. Skulle egentligen vara född 2:a november, som David Schwimmer
8. Mina bröder är mina halvsyskon
9. Var målvakt under tiden jag spelade fotboll
10. Blyg.

Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
 
Mina OP3A-byxor från studenten, plus en topp med New York-motiv. Slappt och härligt en städdag som denna!

 

Det är hit du kommer när du kommer hem, piteå <3

För det första: jag är väldigt överraskad att jag överhuvudtaget har åkt hit. Jag har kämpat så för att komma hit där jag är idag, även fast det självklart finns mer att arbeta på. Men jag har kommit hit, jag har bott i en ny familj nu i 23 dagar och det har gått så bra. Jag var skeptisk till en början för att jag inte skulle fixa det, och då är det mitt dåliga självförtroende som spökar, men det har gått, och jag är så nöjd! Däremot har jag som tidigare sagt beslutat mig för att inte komma tillbaka, jag ser det inte som någon idé att komma tillbaka hit när jag har en stor tentamen som jag är tvungen att fixa den 25:e augusti, annars får jag inte fortsätta till hösten, och det vill jag självklart. Och dels för att jag skulle bara hinna jobba i 4 dagar sedan skulle jag vara tvungen att resa hem igen, för att plugga på min tenta i hållbar utveckling.

Så nu är det endast 6 dagar kvar tills Daniella lämnar Oslo och åker mot mer nordliga breddgrader, mitt älskade Norrbotten. Jag har insett att jag älskar den norrbottniska kulturen och de absolut finaste skogarna som finns i Sverige. Jag har alltid velat lämna Piteå på grund av bristen av saker som kan få en att utvecklas, och bristen av nya erfarenheter, men man får nya perspektiv på saker och jag känner mig mer hemma i Piteå än någonsin förr och inser att Piteå alltid kommer vara hemma vars än jag bor. Och känner jag mig rätt, så kommer jag en dag återvända dit och bo med familj där. Det har varit en underbar stad att växa upp i och jag är stolt över mitt ursprung, och vill att mina framtida barn ska få chansen att uppleva det jag fick uppleva, som våran slogan är: Det är hit du kommer när du kommer hem.

Hiss&Diss

Hissar Hööks Go for Gold. Hade velat ha en i marinblå M men den är slut både i butiken i Luleå och på internet. Närmsta stället för mig att få tag i ovannämnda är att åka till Haparanda, men det är inte så att jag åker drygt 17 mil enkel väg för att köpa en tröja för 200 kr. Då får jag tyvärr stå över, för tror inte att de kommer igen då det är limited edition. :(

Hissar att jag leder budgivningen på tradera! :) Fast kommer ändå inte vinna, men ändå!

http://www.hooks.se/product.aspx?productid=120236&deptid=84&sortType=sortPopularitet&sortOrder=DESC

Dissar att jag inte kommer få den.. :(

Betessläpp för min finaste :) <3

Idag ska min pärla släppas på bete och jag önskar jag hade kunnat vara med. Men om bara en vecka får jag rida på honom igen, efter 5 veckor ifrån varandra. Jag längtar! :) <3

7 dagar kvar tills jag är HEMMA I PITEÅ IGEN! :D

Om 198 timmar..

är jag hemma i Norrbotten igen! Galet underbart! Behöver jag ens säga hur mycket jag längtar efter att få komma hem? :)

9 days left

Trodde tiden skulle gå sakta inför dagen för hemfärd, men det går faktiskt fortare än jag trott. Nu är det endast 9 dagar kvar och måndag-fredag går alltid fort, sedan är fredag min sista dag jag jobbar så lördag söndag är jag bara här för att vänta på flyget..

14.15 går flyget från Oslo, sedan vänta 2 h i Stockholm innan jag kan åka till Luleå. Längtar!

Dagen har gått galet fort!

Jag klev som vanligt upp 6.30 - hade jag inte behövt göra då den äldsta fortfarande är sjuk och den yngsta kom inte upp och åt förrän kring 8.00. Så jag skjutsade bara honom till barnehage och sedan har jag städat båda barnens rum, dammtorkning och dammsugning, plus renbäddning. Har även städat badrummet nere. På måndag ska jag städa mitt rum, renbädda, dammsuga och dammtorka. Hinner göra det en gång till också innan jag far, blir antagligen fredag eller söndag.

Ja, nu är det bara 10 dagar kvar tills jag kommer hem. Jag längtar efter Sverige, Piteå, alla vänner, fester i soligt och varmt väder (om vi får något hemma), och framförallt; min hund! <3

Det är 8 dagar sedan vi for till Danmark och jag sov över på hotellet i Larvik, och de dagarna har gått sjukt fort. Så 10 dagar kommer ju också gå fort.

Har sprängande huvudvärk och mår illa, så jag ska inte göra något mer idag.

Ha det!

Sagt upp mig!

Igår sa jag upp mig, och det känns skönt. Jag vet egentligen inte varför men jag vet att jag har saker att uträtta hemma och som kommer få mig att känna glädje igen över att jag får leva och att jag får göra allt det som är roligt. Och det är ingenting som jag kan fixa här utan någonting som jag måste göra hemma. Ska prata med familjen ikväll och höra om det är okej att jag åker hem tidigare, eller om de tycker att jag ska stanna till den 25:e.

Jag måste finna glädje, jag måste få känna att livet är värt att leva och jag vet att det är roligt att leva och jag är glad över det - men jag måste känna det också.

Sluta fly

Jag har nu sagt upp mig från mitt jobb som au pair, och värdmamman kom nyss och pratade med mig. Hon sa att jag kan inte fortsätta fly från mina problem och hon har så rätt i det, men så har jag alltid gjort och alltid kommit undan genom att fly. Jag har inte styrkan att bära upp det som jag får höra och flyr istället för att möta det.

Jag har insett att jag måste bygga upp detta och stärka mig själv, och jag kan inte göra det själv. Så, så fort jag landar i Piteå så kommer jag söka hjälp. Det här fungerar inte längre, som värdmamman sa "då kommer du få springa hela livet".

I would like to be the worlds greatest <3

99 %

Jag var otroligt trött igår kväll och somnade medan jag läste min bok, men vaknade ganska fort igen och kunde inte sluta tänka på min vistelse här, jag vände och vred och sov oroligt. Jag har till 99 % bestämt mig för att säga upp mig, och får jag resa hem innan den 25:e juni så åker jag hem så fort som möjligt. Jag saknar alla i Piteå så fruktansvärt mycket, jag grät idag för att jag saknar min hund Viktor så fruktansvärt mycket, så det gör ont. Jag saknar mamma och pappa, jag saknar mina vänner. Jag saknar hela min familj. Nu räcker det. Jag vill hem till Piteå, igen.

Sedan måste jag på allvar ta tag i mina problem och göra skillnad. Det här fungerar inte längre. Jag måste våga leva.

Jag kommer ta upp detta med familjen så fort jag får møjlighet, de är nu på skolavslutning med den äldsta pojken men jag kommer meddela det att jag har bestæmt mig, jag kan førsøka stanna till den 25:e juni - men det kommer bli svårt! :( Jag saknar er alla hemma så mycket! Jag ælskar er så mycket, <3

Jag är med och tävlar!



Jag är med och tävlar hos Johannagrant.se - var med du också! :)

Snart hemma i Sverige igen.

Som det ser ut nu så kommer jag avbryta min vistelse här och flytta hem till Sverige igen. Jag behöver inte gå in på detaljer men jag trivs inte här så jag ska försöka boka en resa hem så fort som möjligt. Vet däremot inte hur då jag inte har tillräckligt med pengar på mitt kort och att det inte heller går att betala med mitt kort. Vill helst resa hem idag. Går massa flyg ikväll så ska försöka boka en av dessa så jag får komma hem redan ikväll!

Jag går liksom bara och räknar dagarna tills jag får komma hem igen, och det betyder att man inte trivs. Jag har inte funnit den där känslan som jag alltid får annars, och det blir drygt i längden att bara gå och räkna ner tills man är hemma igen. Du har som ingen glädje utan gör bara sakerna för att du måste och ja. Jag längtar hem. Men det leder också till att jag är mer deprimerad igen och inser att jag mår sjukt dåligt, jag trodde någonstans att det skulle vända men det gör inte det. Livet är inte anpassat för mig. :(

Danmark och studenten!

Har för ca 2 timmar sedan kommit hem till Norge igen, efter att ha varit borta sedan i Torsdags. Skönt att äntligen få vara "hemma" :) Och inser samtidigt att jag åker hem på riktigt om endast (!!!) 15 dagar! ;D Underbart!

Blir även påmind om studenten i dessa dagar och huur mycket jag saknar den tiden, jag skulle gärna göra om allt igen. Imorgon kl 12.00 är det 2 år sedan jag sprang ut, vid den här tidpunkten 2010 satt vi och hade en sista kväll tillsammans med våra mentorer och var pirriga för morgondagen. Tänk om man fick göra om det igen! Utan tvekan att jag skulle göra det en gång till! :) Tänk, att det redan är 2 år sedan, svårt att förstå detta, 24 månader, och inser då att det endast är 19 månader kvar till min lärarexamen, då kommer det gå sjuuuukt fort!

Januari 2014 - kommer bli något storslaget! :) Kanske till och med bättre än studenten. Vem vet?

Sveriges nationaldag!

Idag är det Sveriges nationaldag men den kommer jag inte fira i och med att jag är i Norge, men hade nog inte firat den på något märkvärdigt sätt hemma heller, det är inte så vanligt att vi gör det! :)
Men gratulerar på dagen, Sverige! :)
Hade önskat att vi firat som norrmännen och visade oss stolta över vårat fina land. Jag känner nu när jag befinner mig någon annanstans hur mycket jag älskar mitt land och kommer vara Sverige trogen. Detta säger jag utan att vara rasistisk, jag lika mycket som alla andra måste få visa vad mitt land betyder för mig, och alltid kommer göra. Jag kan aldrig byta Sverige mot något annat land har jag insett nu, och kommer fortsatt vara bosatt i mitt älskade land! Thumbs up for Sweden! :)

Legoland, Danmark

Imorgon och torsdag jobbar jag som vanligt, sedan far vi och bor på hotell till Fredag och tar senare färjan över till Danmark och fortsätter med bil så vi kommer mot Legoland! :) Vi är hemma på måndag igen. Tills dess så uppdaterar jag ingenting.

Fullt upp hela dagen

Var inne i Oslo från 10.30 till 14.00 där jag shoppade åt familjen (även åt min hund Viktor) och sedan träffade jag två kompisar från gymnasiet, Elin och Isabelle. Hade en trevlig dag inne i Oslo men kan konstatera att Stockholm är en finare stad.

Under eftermiddagen har jag umgåtts med familjen och följde med min värdmamma plus den minsta in till Ikea! :) Nu värker mina ben så jag tror de ska gå av, så nu blir det inget mer spring för idag. Och imorgon ska jag tvätta.

Ha en bra kväll! :)

Oslo

Nu ska jag skjutsa barnen in till skolan och förskola, och direkt hem och duscha för att bege mig in till Oslo centrum. 09.26 går bussen så jag måste skynda mig! :)

Ha en bra dag allesamman! :)

Det här är då jag! :)

Jag i mitt rum! :)

Här är då jag bakom bloggen, Daniella Bergman! :)

Aupairguiden.se

Nu finns min blogg med på aupairguiden.se under rubriken Norge! :) Checka in!

Annars har jag idag varit här i en vecka och det har gått över förväntan. Om jag ska sammanfatta det så är det lite annat än min vardag hemma, och hur livet i Sverige ser ut. Det som förvånat mig mest är att det är betydligt kallare här än det är hemma i Piteå, det har bara varit en dag sedan jag kommit hit som har varit riktigt varm. Och eftersom att Piteå ligger i norra delen av Sverige och jag bor utanför Oslo så ska det ju rent generellt vara varmare här.. :)
Men rent personligt så är det jag som har genomgått den största förändringen, denna resa hade inte varit möjlig för två år sedan, för att jag varit alldeles för osäker. Men nu är jag här, flera mil borta från min familj och det fungerar utmärkt! :)

Imorgon börjar jag om att jobba igen efter en helg full med plugg innan jag slutligen går på sommarlov på tisdag. Känns skönt! Imorgon blir det även att fara in till Oslo under dagen och utforska staden närmre, kommer eventuella bilder därifrån imorgon.

Jag länkar också till en sida på framsidan som tack för att jag får vara länkad på www.aupairguiden.se :)

Har ni några frågor? Välkommen att fråga :)


Piteå!

Grattis Anton Hysén och Sigrid Bernson för vinsten i Let's Dance 2012! :) Har suttit och sett programmet med min värdmamma.
Har ingen hemlängtan så till vida, men jag längtar bara till att få äta i mitt eget kök, se på min egen tv, sova i min egen säng (även fast denna är galet skön) och bara umgås med min riktiga familj och jag saknar mina vänner! :) Blir fest när jag kommer hem igen! Längtaaa. Piteåååå <3 

Friday

Nu ska jag alldeles strax gå upp från sängen, duscha och städa badrummet i samma veva! :) Efter det ska jag göra klart min rapport, hitta referenser från styrdokument, och sedan vänta på att Madde skickar över arbetet så att jag kan göra numreringar på våran rapport. Jag måste även skriva min diskussion som ska vara på 2 sidor, den är enskild. Så kommer min dag se ut och ikväll är det Let's Dance Sverige, och det är final! Hoppas att det går att se den på tv4 play så jag inte missar finalen! :)
RSS 2.0